Internacionalnih Brigada 48

 

Izgradnja: 2018

Ova zgrada je stambeni objekat sa akcentom na premium kvalitet stanovanja. Sastoji se od deset stambenih jedinica fleksibilnog karaktera i niza struktura – od jedne do pet spavaćih soba. Stanovi u potkrovlju su dizajnirani kao dupleksi, sa galerijom kao drugim nivoom.

Konstrukcija zgrade u ulici Internacionalnih Brigada 48 u Beogradu pretvorila je u stvarnost ideju kontrasta: svetlucavog i mračnog, mat i sjajnog, svetla i senke, dok je izbor materijala ogledalo poslednjih svetskih trendova u arhitekturi. Visokokvalitetni izdržljivi materijali implementirani su kroz crno-belu kompoziciju gde su spoljni spojevi spratova pokriveni belim kamenim pločama, dok su prozorska okna na uličnoj fasadi izrađena od sjajnog crnog stakla. Pored kontrastnih crno-belih elemenata, potrebno je naglasiti i treći element fasade. Kompaktne ploče od svetlosmeđeg drveta koje prekrivaju prizemlje i mezanin takođe oblikuju prozore na gornjim spratovima i na taj način daju potpuno drugačiju dimenziju čistim arhitektonskim oblicima. Ovakva kombinacija materijala ima za krajnji cilj dodatno povećanje percepcije kontrasta sa naglaskom na stambeni karakter objekta, kao i na kvalitet stanovanja. Sa druge strane, primena svetlosmeđih fasadnih drvenih elemenata doprinela je osećaju prirodnijeg i toplijeg spoljašnjeg izgleda.

Zgrada podržava koncept savremenog dizajna sa dominirajućim jasnim, ravnim elementima koji stvaraju čiste arhitektonske forme. Jednostavnost, visok estetski i funkcionalni kvalitet fasade, kao i pogodan ekološki aspekt povezan sa efikasnim performansama, omogućili su imaginarnom da postane stvarnost.

Adresa

Internacionalnih brigada 48